DA28A1~1

EERSTE EDITIE URBAN WALK BREDA GROOT SUCCES

Op zondag 6 november was het eindelijk zo ver, de eerste editie van de Urban Walk vond plaats. Vele wandelaars trokken richting Brabant om een route van 11 of 18km te wandelen.

De gezelligheid zat er al vroeg in toen om 8.30 uur het eerste startschot klonk op de Chassé Promenade. De wandelaars van de lange route mochten vandaag als eerst beginnen aan hun stadswandeling. In het centrum van Breda werden diverse highlights gepasseerd zoals het Sas, het Kasteel van Breda en het NS Station. Om extra informatie te krijgen over een highlight konden de deelnemers de qr-code scannen om zo audiofragmenten te beluisteren.

De eerste stempelpost bevond zich bij creatieve broedplaats Stek. Al snel stond de volgende locatie op de route: STRND. De wandelaars van de 18km vervolgden hun route vervolgens richting het Princenhaags Museum, de Haagse Markt en Korenmolen Princenhage.

Beide routes kwamen weer samen bij Arsenaal, waar ook direct de laatste stempelpost met versnaperingen stond. Na het passeren van de Houtmarktpassage kwamen alle deelnemers uiteindelijk weer terug bij de finish. Hier lag voor iedere deelnemer een wandelpin klaar als herinnering aan deze wandeling.

In 2023 zullen we weer een Urban Walk Breda organiseren. Ook kan er in andere steden meegewandeld worden, zoals Rotterdam, Haarlem en Den Haag. Houd onze social media kanalen in de gaten om geen evenement te missen: Facebook en Instagram

Deel dit bericht

Meer nieuws