Vrijwilligers

Houd je van aanpakken en wil je ons als vrijwilliger ondersteunen? Dat kan! We bieden onze vrijwilligers een superleuke ervaring, waarbij professionaliteit en gezelligheid voorop staan. Welke taak je ook krijgt; je vormt een niet te missen schakel in de organisatie van het evenement en wij stellen jouw hulp enorm op prijs. Er zijn veel verschillende functies, maar welke past het best bij jou? Lees hieronder meer over de taken. 

Behalve je persoonsgegevens vragen wij naar welke vrijwilligerstaken jouw voorkeur uitgaat. Wij garanderen niet dat je voorkeur ook gehonoreerd kan worden, maar wij proberen hier wel zo veel mogelijk rekening mee te houden. Daarnaast zijn er aan het vrijwilligerswerk een aantal regels verbonden.

Alleen individuele vrijwilligers kunnen zich via de button aanmelden.

Wil jij je aanmelden als groep, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@golazo.com. Vermeld hierbij je gegevens en om welk evenement het gaat.

Crew Cash actie

Voor groepen en verenigingen is er een speciale Crew Cash Actie. Wanneer je een groep van 5 of meer mensen aanmeldt ontvang je 25 euro per persoon voor de vereniging of scoutinggroep. 

Voor bijvoorbeeld een vrijwilligersteam van 10 mensen ontvang je zo €250,- voor in de kas van de vereniging. Als organisatie doen we ons best om de groep zoveel als mogelijk gezamenlijk op een taak in te plannen. Een aantal voorbeelden van taken tijdens het evenement zijn: uitreiken van wandelkaarten, uitdelen van een wandelpin, stempelen op een stempelpost of versnaperingen uitdelen op een verzorgingspost. 

Heb je een vraag? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator. 

WAAROM IS HET ZO LEUK OM ALS VRIJWILLIGER TE WERKEN?

Aandachtspunten

Vrijwilligerstaken

Medewerker stempelpost
Goede verzorging van de wandelaars is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers zich te goed doen aan eten en/of drinken. Na afloop van het loopevenement wordt er ook weer netjes opgeruimd. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het stempelen van de stempelkaarten.

Medewerker start/finish
Je helpt de deelnemers bij het verkrijgen van de startnummers, begeleid hen naar de start en/of deelt de medaille uit. 

Verkeersregelaar
Om verkeer bij de evenementen in goede banen te leiden voor de veiligheid van weggebruikers moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Kies je voor dit onderdeel, dan krijg je vanuit de organisatie een onlinecursus aangeboden waarbij je je certificaat moet halen. Heb je de juiste “papieren”, dan ben je via ons verzekerd en zal je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen.

Medewerker locatie
Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere locaties waar de deelnemers langs of doorheen wandelen. Hierbij ben je de schakel tussen de parcoursverantwoordelijke en de contactpersoon van de locatie.

Parcoursverantwoordelijke
Je bent verantwoordelijk voor een deel van het parcours. Je controleert of alle afzettingen juist zijn gedaan, de bewegwijzering op de juiste plek hangt en de verkeersregelaars op de juiste plek staan. Bij deze functie is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de stad en van wandelen.

Voor- en achterlopers
De voorlopers checken het parcours a.d.h.v. de route en checken of de locaties, stempelposten en verkeersregelaars klaar staan. De achterloper geeft bij alle belangrijke punten op de route aan dat hij/zij achter de laatste loper loopt en alles opgeruimd kan worden.