Golazo - Urban Walk Rotterdam // 24-09-2023 // David Stegenga Fotografie

Pracht en praal tijdens de Urban Walks in het najaar

Na een fantastische start van het Urban Walk seizoen met de Urban Walk Haarlem, Den Haag en Groningen kunnen we weer vooruitkijken naar het najaar. Er staan maar liefst drie geweldige Urban Walks op de planning: Rotterdam (29 september), Breda (3 november) en Utrecht (10 november). Goed nieuws voor alle wandelliefhebbers: de inschrijvingen voor de Urban Walk Breda en de Urban Walk Utrecht zijn geopend!

Urban Walk Rotterdam – zondag 29 september
Op zondag 29 september starten deelnemers hun wandeling op Plein 1940, vlakbij het Maritiem Museum. Vanaf hier wandelen zij door middel van een route van 10-12 km of 18-20 km door hartje Rotterdam en ontdekken zij unieke highlights en onontdekte plekken in de stad. BlueCity, Station Bergweg en Comedy Club Haug zijn dit jaar enkele locaties die zij bezoeken. Maar dat is nog niet alles! Binnenkort worden er nog meer toffe locaties bekend gemaakt.
Inschrijven: https://urbanwalkrotterdam.nl/

Urban Walk Breda – zondag 3 november
Waar afgelopen jaar het Chassé Theater, STRND en Boulderhal Bruut deel uitmaakten van de route, keert de Urban Walk Breda dit jaar terug met een heleboel toffe én nieuwe locaties. Zo brengen we een bezoek aan Happy Station, een must-visit voor alle Playmobil-fans, en Explore Store Breda. Wandelaars kunnen zich nu inschrijven voor de unieke wandeling door het prachtige Breda!
Inschrijven: https://urbanwalkbreda.nl/

Urban Walk Utrecht – zondag 10 november
Pathé Leidsche Rijn vormt dit jaar de start én finish locatie van de Urban Walk Utrecht. Een perfecte uitvalbasis waar genoeg te bewonderen valt. Deze bioscoop wordt gekenmerkt door de rooftop bioscoop die in de zomer geopend is en de 4DX en Dolby ATMOS (360 graden geluid) technologie. Na de bijzondere start in één van de bioscoopzalen gaan wandelaars op ontdekkingstocht door de binnenstad van Utrecht. Én ook voor deze wandeling kan je je nu inschrijven!
Inschrijven: https://urbanwalkutrecht.nl/

Goede doel – Nationaal MS Fonds
Net als in 2023, gaan we in 2024 samen met het Nationaal MS Fonds door met de missie om ons sterk te maken voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS. De laatste jaren zijn er enorme stappen gemaakt maar een oplossing is er (nog) niet. Daar willen we verandering in brengen. Het donatiegeld dat in 2024 wordt opgehaald tijdens de Urban Walk Series komt ten goede aan het onderzoek van dr. Wia Baron (UMC Groningen). Hierin wordt de rol van astrocyten in het belemmeren van myelineherstel, de laag om de zenuwendraden, ontrafeld. Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees hier verder.

Als deelnemer kun je op twee manier jouw steentje bijdragen aan het onderzoek van dr. Wia Baron:

  1. Doneer bij jouw inschrijving voor de Urban Walk Series via het inschrijfformulier.
  2. Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs.

Urban Walk Series
Tijdens de Urban Walk Series ontdekken wandelaars zes Nederlandse steden op een unieke manier. De deelnemer kan hierbij kiezen uit twee routes: een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. Deze routes brengen hen langs én door de unieke locaties en onontdekte plekken in de stad. Verder is de wandeltocht compleet verzorgd inclusief verzorgingsposten met water, koffie en thee onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan bij de start om aan de wandeltocht te beginnen. Na de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een welverdiende wandelpin. Een prachtige herinnering aan de fantastische dag!

Deel dit bericht

Meer nieuws