DA2E55~1

SUCCESVOLLE EDITIE URBAN WALK BREDA ONDANKS REGENACHTIG WEER

Op zondag 5 november stonden er weer vele deelnemers aan de start van de Urban Walk Breda bij Brouwerij Frontaal. Op deze dag werden er weer mooie en unieke plekjes van de parel van het zuiden ontdekt. Deelnemers konden net als voorgaande editie kiezen uit een korte route van 12 km en een lange route van 20 km.

Rond 09.00 uur werd bij Brouwerij Frontaal het startschot gegeven voor de Urban Walk Breda. Vanaf hier vertrokken de deelnemers in hun gekozen startwave om de unieke highlights en toffe locaties in de stad te ontdekken.

Onderweg kwamen wandelaars door onder andere het Chassé Theater, Holy Moly Club en BAAI. Bij BAAI konden zij een prachtige foto maken bij de stand van Tombola om deze fantastische wandeling vast te leggen. De deelnemers van de lange route kwamen na BAAI ook nog langs STRND, Boulderhal Bruut en Sound Dog.

Onderweg kwamen deelnemers naast de info- en locatieborden bij de locaties ook quizborden tegen. Iedere vraag vormde een mogelijkheid voor deelnemers om na te denken over de geschiedenis of kenmerken van Breda. Van vragen over de Koninklijke Militaire Academie en Park Valkenberg tot vragen over de Emerput en het Princenhaags Museum. Na even overleggen of nadenken over het antwoord, werd het juiste antwoord na ongeveer 50 meter gegeven door middel van een antwoordbord.

Ondanks het druilerige en regenachtige weer zat de sfeer er onder de deelnemers goed in. Vooral de Brabantse lekkernij, het worstenbroodje, viel goed in de smaak. Met een wandeling door de Brabantse stad mag deze lekkernij natuurlijk niet ontbreken. Deze versnapering, samen met de locaties hebben het weer tot een prachtige wandeling gemaakt.

Krijg je geen genoeg van het wandelen? Meld je dan aan voor de laatste Urban Walk van 2023, de Urban Walk Utrecht. Zondag 12 november kun jij aan de start staan en het Urban Walk seizoen goed afsluiten. Inschrijven kan via www.urbanwalkutrecht.nl/inschrijven

Zien we je daar?

Urban Walk Series
De Urban Walk Breda is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in Utrecht, Haarlem, Den Haag, Groningen en Rotterdam. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze tweede editie van de Urban Walk  Breda staat de laatste Urban Walk van 2023 gepland in Utrecht op zondag 12 november. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende wandelevenementen in 2023 en 2024.

Deel dit bericht

Meer nieuws